МАКЕДОНСКИ ЕНЕРГЕТСКИ ФОРУМ 15-17 Мај, 2019
Хотел Изгрев, Струга, Северна Македонија
РЕГИСТРАЦИЈА НА УЧЕСНИЦИ РЕГИСТРАЦИЈА НА МЕДИУМИ РЕГИСТРАЦИЈА ЗА ЕКСПО Промо Видео

Преостанато време до форумот

2018/06/07 10:00:00

Говорници

ЗОРАН ЗАЕВ

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ЏЕС БЕЈЛИ

АМБАСАДОР НА СОЕДИНЕТИТЕ ДРЖАВИ ВО МАКЕДОНИЈА

КОЧО АНЃУШЕВ

ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДАТА ЗАДОЛЖЕН ЗА ЕКОНОМСКИ ПРАШАЊА

КРЕШНИК БЕКТЕШИ

МИНИСТЕР ЗА ЕКОНОМИЈА НА Р. МАКЕДОНИЈА

НЕЈТ БЛЕР
МЕНАЏЕР НА СТРАТЕГИСКИ ЕНЕРГЕТСКИ АНАЛИЗИ ВО ЦЕНТАРОТ ЗА НАЦИОНАЛНИ ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА
КАРОЛИНА ЧЕГИР

ПРЕТСТАВНИК ОД СЕКРЕТАРИЈАТОТ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЗАЕДНИЦА

ХАКИ АБАЗИ

ПРЕТСЕДАТЕЛ И ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТОТ ЗА ДЕМОКРАТИИ ВО ПОДЕМ

ХУАН ХОЗЕ ФОРНАСО

ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ ЗА ПРОДАЖБА ВО ЕВРОПА И ЗАЕДНИЦАТА НА НЕЗАВИСНИ ДРЖАВИ ПРИ GALILEO TECHNOLOGIES S.A.

Модератори

САНИ ДЕМИРИ

ЧЛЕН НА УПРАВНИОТ ОДБОР, ЗИП ИНСТИТУТ, ПРОФЕСОР НА УНИВЕРЗИТЕТОТ “МАЈКА ТЕРЕЗА” СКОПЈЕ

ХРИСТИНА СПАСЕВСКА

ПРОФЕСОР НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ЕЛЕКТРOИНЖЕНЕРИНГ И РАКОВОДИТЕЛ НА ИНСТИТУТОТ ЗА МАТЕМАТИКА И ФИЗИКА

ВИКТОР АНДОНОВ

ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР, ЕВРО-АТЛАНТСКИ СОВЕТ НА МАКЕДОНИЈА

ВЕРИЦА УЗУНОВА

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА АД ЕЛЕМ

СОЊА РИСТЕСКА

ПРОЕКТЕН ОФИЦЕР ЗА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ПРИ AGORA ENERGIEWENDE

200 Учесници

100 Компании

30 Меѓународни и домашни панелисти

ЗИП Институт е независна, невладина организација, која има за цел да ги подобри демократските процеси, владеењето на правото и развојот на граѓанското општество во Република Македонија, преку прилагодени решенија за најгорливите социјални, општествени и систематски проблеми. Главна карактеристика на работата на ЗИП Институт се детални, сеопфатни анализи, иницијативи и акции на локално, национално и регионално ниво, како и поврзување на процесите на истражување и анализа со материјални решенија за најгорливите проблеми и придонесување кон процесите на креирање политики.

ПРИЈАВЕТЕ СЕ
ЗА УЧЕСТВО НА ФОРУМОТ
РЕГИСТРАЦИЈА НА УЧЕСНИЦИ РЕГИСТРАЦИЈА НА МЕДИУМИ

АГЕНДА

Прочитајте ja целата Агенда на настанот. Официјални јазици на конференцијата ќе бидат:
англиски, македонски, албански

Место

Овој луксузен хотел нуди разни видови сали за состаноци, посебно дизајнирани за организирање настани, конгреси и средби. Од конвенции и конференции, па сè до свадби и семејни прослави, лични и професионални настани од секаков обем и стил се организираат секојдневно во Хотел Изгрев, Спа и Аква Парк.

Мени